FestivalFilm
Je bent hier:

Imagine Film Festival

uitgesteld voor onbepaalde tijd 

Imagine Film Festival, dat van 16 – 25 april in Eye zou plaatsvinden, is vanwege het coronavirus voor onbepaalde tijd uitgesteld. Nu de maatregelen tegen covid-19 zijn aangescherpt en verlengd tot 1 juni is Imagine in april definitief van de baan. Tevens is  een alternatief voor het begin van de zomer, waaraan achter de schermen hard werd gewerkt, niet haalbaar.

De beslissing valt zwaar voor het grootste festival voor de fantastische film in Nederland. Er werd door zowel de directie en medewerkers als gasten, sprekers en makers uitgekeken naar deze 36ste editie. Er was een fantastisch programma voorbereid. Ook voor fans van het festival zal het even slikken zijn.

Nature Strikes Back

Extra ironisch zijn de ontwikkelingen rondom het coronavirus door het thema van het wetenschapsprogramma van dit jaar. Met het themaprogramma Nature Strikes Back! verkende Imagine de vele vormen die een ecosysteem dat ‘terugslaat’ kan aannemen, en wat onze rol daarin is. (Klimaat)wetenschappers, futurologen en filmmakers zouden tijdens dit programmaonderdeel de rampenscenario’s uit de eco-horror en cli-fi (climate fiction) met onze angstaanjagend veranderende werkelijkheid van nu vergelijken. Hierbij draait het niet alleen om hoe realistisch die scenario’s eigenlijk zijn: de fantastische cinema leent zich er namelijk juist voor de verbeelding te gebruiken en oplossingen voor de toekomst te bieden.

Nieuwe situatie

Voor ons allemaal is er een nieuwe situatie ontstaan. De komende periode gebruiken we om te onderzoeken of en hoe we dit jaar een festival kunnen organiseren, in welke vorm en omvang dan ook. Imagine wil het publiek de kracht van de fantastische fictie niet onthouden. Fictie die niet alleen escapisme en troost biedt, maar ook inspiratie en visies op mogelijke scenario’s voor de toekomst. We houden iedereen via de website en sociale mediakanalen op de hoogte van onze plannen en de laatste ontwikkelingen.

Geef een reactie