+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Untitled 8

Sterke vrouwen, interessante masterclasses en een vol programma met eigenzinnige films
Blokkenschema nu online

Imagine Film Festival, hét filmfestival voor de fantastische film, maakt op woensdag 14 maart het volledige blokkenschema bekend. Het blokkenschema is niet alleen gevuld met eigenzinnige films, maar bevat ook meerdere interessante workshops en masterclasses, gegeven door topmensen uit het filmvak die speciaal voor Imagine naar Amsterdam komen. Het programma van Imagine zet dit jaar ook de schijnwerper op sterke vrouwen voor én achter de camera.

Kick-Ass Women
Wie verhalen vertelt geeft iemand een stem, en in de bioscoop en ver daarbuiten was het de stem van de vrouw die het afgelopen jaar duidelijk gehoord werd. Het was een sterke, eigenzinnige en soms ronduit woedende stem. Onder de titel Kick-Ass Women eert Imagine dit jaar het machtige koor van kick-ass vrouwenstemmen in genrefilms, zowel voor als achter de camera. Met negen features, een shorts-programma en een panel onder leiding van Hedwig van Driel, waarin binnen- en buitenlandse gasten hun licht laten schijnen over de vrouwelijke stem in de fantastische film.

Masterclasses van David Russell en Mick Garris
Zoals elk jaar hebben we voor onze masterclasses professionals weten te strikken die aan de top staan in hun werkterrein. Scenarist en regisseur Mick Garris geldt als Stephen Kings favoriete scenarist en hij bewerkte niet minder dan zeven romans en verhalen van de meester. Tijdens Imagine gaat Garris specifiek in op alle aspecten van boekverfilmingen, waarbij de nadruk uiteraard op het werk van King ligt.

Storyboarden is een essentiële fase in de pre-productie van een film. David Russell creëerde storyboards voor iconische films als Star Wars: The Return of the Jedi, The Wolverine, Terminator II: Judgment Day en twee van de Narnia-films, en voor talloze tv-series en games. In zijn masterclass zal hij door middel van een grote hoeveelheid beelden en clips scènes analyseren van belangrijke films die hij storyboardde en laten zien hoe ze uiteindelijk gefilmd en gemonteerd werden.

Blokkenschema en kaartverkoop
Met nog minder dan een maand tot de openingsavond op woensdag 11 april, is het tijd om het volledige filmprogramma en het vertoningsschema bekend te maken. Vanaf woensdag 14 maart staat het gehele programma op www.imaginefilmfestival.nl. Films, shorts, een uitgebreid VR-programma, workshops, lezingen en masterclasses van grote namen uit het vak. De kaartverkoop start op dinsdag 20 maart 2018 via de festivalwebsite en https://www.eyefilm.nl/.

Kick-Ass Women films
The Changeover (Nieuw-Zeeland, 2017) – Miranda Harcourt, Stuart McKenzie
Family (Israël, 2017) – Veronica Kedar
Glass Garden (Zuid-Korea, 2017) – Shin Su-won
Pyewacket (Canada, 2017) – Adam Macdonald
Revenge (Frankrijk, 2017) – Coralie Fargeat
Thriller – A Cruel Picture (Zweden, 1973) – Bo Arne Vibelius
Tigers Are Not Afraid (Mexico, 2017) – Issa López
Tower. A Bright Day (Polen, 2017) – Jagoda Szelc
Tragedy Girls (Verenigde Staten/Canada, 2017) – Tyler McIntyre

Kick-Ass Women shorts
Count Your Curses (België, 2017) – Lorène Yavo
The Day My Mom Became a Monster (Frankrijk, 2017) – Josephine Hopkins
Julkita (Mexico, 2017) – Humberto Busto
Lunch Ladies (Verenigde Staten, 2017) – J.M. Logan
Real Artists (Verenigde Staten, 2017) – Cameo Wood
Sons of Bitches (Zwitserland, 2017) – Arnaud Baur

Over Imagine Film Festival
Al ruim dertig jaar is Imagine hét festival voor de fantastische film in Nederland. Bij Imagine staat de verbeelding centraal – zij verruimt de blik, ontdekt nieuwe en onbekende werelden en laat ons anders kijken naar onze eigen wereld. De fantastische film is bij uitstek een platform voor gedachte-experimenten en toekomstverkenningen. In een breed en gevarieerd programma stelt Imagine elf dagen lang de volle breedte van de fantastische film centraal. Imagine prikkelt en stimuleert de verbeelding om andere en toekomstige werelden te verkennen, het onbekende en ondenkbare te onderzoeken en een andere blik op onze eigen wereld te werpen. Het festival gebruikt de kracht van de fantastische film om dit te bereiken. Ga voor meer informatie naar www.imaginefilmfestival.nl.