+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Imagine 2018

Imagine Film Festival 2018 van 11 tot en met 21 april in Amsterdam

Het grootste Nederlandse festival voor de fantastische film vindt in 2018 plaats van woensdag 11 tot en met zaterdag 21 april in EYE, Amsterdam. De 34e editie van het festival staat ook dit jaar weer in het teken van originele en eigenzinnige horror-, sciencefiction- en fantasy-films. Imagine Film Festival biedt in de hoofdstad in elf dagen zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films waarin het fantastische centraal staat. Naast het filmprogramma zoomt het festival dit jaar onder andere in op thema’s als diversiteit voor en achter de camera en een grote variëteit aan vertelvormen waaronder virtual reality. Ook zal het festival het 200-jarig bestaan vieren van Mary Shelleys roman ‘Frankenstein’. Het volledige programma wordt in februari 2018 bekend gemaakt en de kaartverkoop start op dinsdag 20 maart.

Naast de films biedt Imagine een uitgebreid verdiepingsprogramma aan met onder meer workshops, inleidingen, Q&A’s, masterclasses en een interactieve expositie waarbij Joseph Campbells ‘The Hero’s Journey’ centraal staat. Verder worden festivalbezoekers iedere avond verwelkomd in het Imagine festivalcafé op de vide in EYE voor een dagelijkse talkshow.

Voor genrefilmmakers initieert Imagine voor de tweede keer het European Genre Forum (EGF) – een internationaal trainingsprogramma vol trainingssessies, mentor meetings en workshops. Ook presenteert het festival het jaarlijkse Imagine NL, een industrieprogramma en platform voor Nederlandse (genre-)filmmakers.

Het festivalbeeld van Imagine 2018 is ontwikkeld door de Nederlandse grafische vormgever Nick Liefhebber in samenwerking met de Poolse illustrator en conceptueel kunstenaar Dawid Planeta.

Over Imagine Film Festival
Imagine is het grootste en langstlopende filmfestival voor de genrefilm in Nederland dat dankzij een eigenzinnig en fantasierijk programma vol bijzondere en spraakmakende films een divers en avontuurlijk publiek trekt. Jaarlijks worden er meer dan 85 korte films en speelfilms vertoond en vorig jaar trok het festival 20.000 bezoekers.

Imagine prikkelt en stimuleert de verbeelding om andere en toekomstige werelden te verkennen, het onbekende en ondenkbare te onderzoeken en een andere blik op onze eigen wereld te werpen. Het festival gebruikt de kracht van de fantastische film om dit te bereiken. Ga voor meer informatie naar www.imaginefilmfestival.nl.

Over Liefhebber Ontwerp
Liefhebber Ontwerp is een ontwerpstudio uit Utrecht gespecialiseerd in identiteiten en multimediale campagnes. Creatieve oplossingen met een helder concept. Door een combinatie van verschillende technieken wordt een verhaal op duidelijke en kleurrijke manier verteld. Eerder heeft Liefhebber Ontwerp gewerkt met o.a. De Volkskrant, Coca-Cola, Sony en Fast Company. Naast commerciële projecten initieert Liefhebber Ontwerp veel vrije projecten. Meer informatie op www.liefhebber.biz.

Over Dawid Planeta
Dawid Planeta is een kunstenaar en grafisch ontwerper uit Krakow, Polen. In 2014 studeerde hij af aan de Kunstacademie in Krakow als industrieel vormgever. Sindsdien werkt Dawid Planeta als docent en freelance vormgever. Naast commerciële projecten werkt Dawid Planeta aan zijn vrije werk. Zijn meest persoonlijke project ‘Mini People’ is breed gepubliceerd op digitale media als boredpanda. Uitgangspunt van het festivalbeeld van Imagine 2018 is Dawid Planeta’s werk ‘Power’. minipeople.tumblr.com