EventMannenSportUitgaan
Je bent hier:

GLORY: COLLISION 2 GEPREZEN

Het record brekende GLORY: COLLISION 2-evenement van afgelopen december scoorde positief in elk aspect van de beoordeling door een Nederlandse toezichthouder. Controleurs van de Nederlandse Vechtsportautoriteit, die samenwerkt met de Nederlandse overheid op het gebied van regelgeving en veiligheid rond vechtsporten in het land, hebben verschillende aspecten van het COLLISION 2-evenement gemonitord. De categorieën waar het evenement op werd beoordeeld waren onder andere ‘openbare orde en veiligheid’, ‘veiligheid van atleten’, ‘fair play’, ‘goed bestuur’ en ‘financiële transparantie’. GLORY bleek te voldoen aan de vereiste standaarden in elke categorie, of deze te overtreffen.

GLORY Kickboxing heeft een evenement op Champions League-niveau geproduceerd en daarmee een groter tv-publiek getrokken dan de wereldkampioenschappen wielrennen en schaatsen, wat na voetbal bij ons de grootste sporten zijn,” zei Peter Kwint, woordvoerder van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. “Dit evenement onderstreept dat kickboksen nu in Nederland een mainstreamsport is. Hiermee heeft GLORY een nieuwe standaard voor vechtsporten neergezet.”

COLLISION 2 werd ook geprezen door de burgemeester van Arnhem, de stad die het evenement organiseerde. “We kunnen terugblikken op een prachtig sportspektakel. GLORY en de hulpdiensten verdienen een groot compliment, net als de bezoekers. Samen hebben we er een onvergetelijke avond van gemaakt,” aldus Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem.

De belangrijkste partij was die tussen de zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven en zijn rivaal Badr Hari om de wereldtitel. Het evenement vestigde nieuwe records voor ticketopbrengst, aantal bezoekers en aantal kijkers voor een kickboksevenement in Europa. Het evenement was met 31.000 toeschouwers geheel uitverkocht en had tijdens de live-uitzending op televisie een piek van 3,5 miljoen kijkers, waarmee dit een van de best bekeken live-sportevenementen in de geschiedenis van de Nederlandse televisie is geworden.

Geef een reactie