MannenSport
Je bent hier:

GLORY 76 ANTWERP

28 maart in Antwerpen

Tweevoudig wereldkampioen weltergewicht van GLORY, Cédric ‘The Best’ Doumbé, zet zijn titel op het spel in zijn gevecht tegen de huidige interim-kampioen weltergewicht en aartsrivaal Murthel ‘The Predator’ Groenhart tijdens de hoofdpartij van GLORY 76 ANTWERP op zaterdag 28 maart in de AED Studios in Antwerpen, België. Doumbé (73-6-1, 43 KO’s) uit Parijs en Groenhart (69-24-3, 40 KO’s) uit Amsterdam zijn twee van de grootste rivalen in de vechtsportwereld. Ze hebben elkaar twee keer eerder in de ring ontmoet, waarbij ze beiden een keer wisten te winnen.

Tijdens dit titelgevecht in Antwerpen, de eerste keer dat GLORY neerstrijkt in de Belgische havenstad, wordt uitgemaakt wie van de twee kampioen wordt en daarmee tevens de trilogie van gevechten tussen beiden op zijn naam zet. Groenhart won de interim-titel tijdens GLORY 70 omdat Doumbé zijn titel niet kon verdedigen door een elleboogblessure.

Doumbé was nog onbekend toen hij tijdens GLORY 28 voor het eerst in de ring stapte tegenover Groenhart, maar zette zichzelf meteen op de kaart door deze partij verrassend te winnen. Zeven maanden later, in december 2016, onttroonde hij Nieky Holzken waarmee hij de titel veroverde van beste weltergewicht-vechter ter wereld. na zijn titel twee keer met succes verdedigd te hebben, kwam Doumbé voor een tweede keer tegenover Groenhart te staan. Dit keer kwam Groenhart als winnaar uit de strijd – en nam zo de titel over van de Fransman.

De weltergewicht divisie is niet voor niets de meest turbulente divisie van GLORY. Groenhart wist zijn titel in zijn eerstvolgende gevecht tegen Harut Grigorian niet succesvol te verdedigen. Hij verloor het gevecht in de eerste ronde waarna Grigorian op zijn beurt de titel direct weer aan Doumbé verloor. Binnenkort leiden de verstrengelde paden van beide kemphanen naar Antwerpen voor een beslissende derde ontmoeting, waarbij elk van de twee vechters zal streven naar een klinkende overwinning om zijn rol als meest dominante kampioen weltergewicht in de kickboksgeschiedenis op te eisen.

Kaarten voor GLORY 76 ANTWERP zijn vanaf donderdag 13 februari om 10:00 uur te koop via glorykickboxing.com

Geef een reactie