ActieEventFestivalFilm
Je bent hier:

Genrefilmfestival Amsterdamned

keert terug in De Melkweg

Na een afwezigheid van twee jaar vanwege corona vindt van donderdag 21 tot en met zondag 24 april de vijfde editie plaats van het genrefilmfestival Amsterdamned 2022 in de Melkweg Cinema. Op het programma staan dertien nieuwe én klassieke films in de genres horror, fantasy, sciencefiction en thriller, waarvan een groot aantal geen Nederlandse release krijgen.
Amsterdamned 2022 vindt dit jaar plaats in april in plaats van oktober en verhuist naar de Amsterdamse poptempel De Melkweg. Het festival werd in 2016 door Jan “Mr. Horror” Doense in het leven geroepen als eerbetoon aan Neerlands enige echte genrefilmmaker, Dick Maas. In afgelopen jaren opende het minifestival van de fantastische film steevast met vertoningen van films van Maas. Dit jaar richt Amsterdamned 2022 de filmspot op enkele andere Nederlandse genrefilmmakers. Naast openingsfilm De openbaring van Chris W. Mitchell zijn er ook vertoningen van Met grote blijdschap van Lodewijk Crijns, Black Out van Arne Toonen en Plan C. van Max Porcelijn.

KICK-OFF OP 1 APRIL
Op vrijdag 1 april vindt de kick-off van Amsterdamned 2022 plaats. In samenwerking met het In-Edit International Music Documentary Film Festival wordt dan de slasherfilm Studio 666 van en met de Foo Fighters vertoond. De Amerikaanse rockband rond Dave Grohl betrekt een landhuis in Encino om een nieuw album op te nemen. Het landhuis kent een eigenaardige geschiedenis, gerelateerd aan rock ‘n’ roll. De Foo Fighters krijgen te maken met bovennatuurlijke krachten, die niet alleen hun levens maar ook hun album in gevaar brengen.

OPENINGSFILM DE OPENBARING
Amsterdamned 2022 wordt op donderdag 21 april geopend met de wereldpremière van de Nederlandse film De Openbaring van Chris W. Mitchell, met in de hoofdrollen Victor Löw, Leny Breederveld en Monic Hendrickx. De overbezorgde Jacob trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder. Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus, maar al snel blijkt echter dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is… Victor Löw en Leny Breederveld schitteren in deze zwart-komische coronathriller van de maker van De poel.

Voor meer informatie: www.amsterdamnedfilmfestival.nl

Geef een antwoord