BioscoopCultuurFilm
Je bent hier:

Gauguin: From The National Gallery London

Vanaf 2 juli in de bioscoop

De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma (ABC Film Distribution) bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Na filmdocumentaires over onder meer Leonardo da Vinci en Lucian Freud  is het nu de beurt aan de (post)impressionistische kunstschilder Paul Gauguin. De documentaire  Gauguin: From The National Gallery London, gefilmd onder andere op Tahiti, Frankrijk en de Marquesaseilanden, gaat in op Gauguin’s buitengewone en vaak problematische artistieke prestaties. Een indrukwekkend cinema evenement, exclusief gefilmd voor de bioscoop, met een voice-over van acteur Dominic West. De kijker wordt getrakteerd op een privé rondleiding door de National Gallery tentoonstelling in Londen. Bekijk hier de trailer.

 

Gauguin: From the National Gallery London belicht niet alleen Gauguins erfenis door de lens van de kunstgeschiedenis, maar ook door die van de postkoloniale politiek en sociale aspecten. Er wordt gekeken naar Gauguin’s behandeling van jonge inheemse vrouwen en zijn rol in het 19e -eeuwse Franse kolonialisme. Zowel zijn nakomelingen als hedendaagse kunstenaars en experts komen hierbij aan het woord.

Exclusief gefilmd voor de bioscoop in high definition met adembenemende close-ups, krijgen de liefhebbers de gelegenheid Gauguins kunstwerken te zien op het grote witte doek. Kunsthistorica en Tv-omroepster Kate Bryan zal het filmpubliek welkom heten en de privé rondleiding ligt in handen van de co-curator van de tentoonstelling Christopher Riopelle. Verhelderend commentaar wordt door onder andere schilder en beeldhouwster Maggi Hambling en kunstenaar en schrijver Billy Childish geleverd.

Geef een reactie