BioscoopCultuurFilmKunst
Je bent hier:

Frida Kahlo

Vanaf 10 september in de bioscoop

De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo (1907-1954) is niet alleen veelbesproken vanwege haar actieve deelname in de communistische partij en haar seksuele voorkeur voor zowel mannen als vrouwen maar ook haar levenslust en legendarische stijl worden geroemd. Al deze facetten hebben van haar zowel een stijlmuze als een feministisch icoon gemaakt. Maar wat weten we van haar als kunstenares?

ABC Film Distribution brengt het boeiende portret Frida Kahlo, in tegenstelling tot eerdere berichten, op 10 september uit in de bioscoop.

 

Frida Kahlo was een zeer getalenteerd kunstenares die maar liefst 143 schilderijen – waarvan maar liefst 55 zelfportretten – naliet toen zij op slechts 47 jarige leeftijd overleed. Ze gebruikte het doek als een spiegel in alle fasen van haar levendige, turbulente en, soms, tragische leven. Geleid door de woorden van de kunstenaar zelf biedt deze persoonlijke en intieme film een bevoorrechte en gedetailleerde toegang tot haar werk, waardoor een licht wordt geworpen op het artistieke talent dat zo vaak over het hoofd werd gezien in verhalen over haar dramatische leven.

 

Door middel van interviews met wereldberoemde Kahlo-curatoren, onderzoekt Exhibition On Screen de buitengewone symboliek en thema’s in Frida Kahlo’s schilderijen. We bekijken haar vele zelfportretten maar ook haar minder bekende werken, die allen een feest van levendigheid en kleur op het scherm tonen. Diep ontroerend en soms schokkend, nemen de schilderijen van Frida ons mee op een boeiende ontdekkingsreis in de geest van misschien wel ’s werelds meest favoriete vrouwelijke kunstenaar van de 20ste eeuw.

 

Regie:                          Ali Ray

Lengte:                        90 minuten

Distributie:                   ABC Film Distribution

Voor meer informatie:   artsincinema.nl

Geef een reactie