+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Logo

Stap nog dieper in de wereld van FINAL FANTASY XIV met Stormblood
Vanaf 20 juni voor PlayStation 4 en pc

Tijdens het uitverkochte FINAL FANTASY XIV Fan Festival in Frankfurt in februari van dit jaar werd de wereld getrakteerd op de allereerste Stormblood CGI-trailer. Stormblood is de ultieme uitbreiding waarmee het succesvolle FINAL FANTASY XIV avontuur nog uitgebreider wordt en die geen enkele FINAL FANTASY XIV-fan mag missen.

The Warriors of Light moeten zich aansluiten bij de strijd voor vrijheid tijdens hun reis vol nieuwe avonturen die zich afspelen in de uitgebreide regio van Ala Mhigo. Kunnen de helden het gebied terugveroveren op de troepen van de Garlean Empire om zo vrijheid te brengen na twee decennia onderdrukking? Niet alleen het verhaal van FINAL FANTASY XIV en de wereld Hydaelyn wordt door Stormblood  groter. De expansion zorgt ook voor nieuwe speelmogelijkheden en jobs.

Hieronder de belangrijkste toevoegingen:

Samurai (DPS Role):
Samurai is naast red mage een van de nieuwe jobs die debuteren in Stormblood. De met een katana gewapende strijder is meester in Iai-zwaardvechttechnieken waarmee hij energie in zijn katana kan opslaan voor speciale aanvallen. Deze nieuwe job laat spelers tijdens hun ontwikkeling de kunst van Sen leren en perfectioneren, daarbij gebruik makend van drie krachten: Setsu (sneeuw), Getsu (maan) en Ka (bloem).

Kugane:
Gesitueerd in Hingashi. Deze op een eilandengroep in het Verre Oosten gevestigde natie voert een strikt isolationistisch beleid, waarbij Kugane als enige havenstad is geopend voor buitenlandse handelsvoertuigen. Binnen de muren van de stad is geweld streng verboden.

Extra Beast Tribe en Primal:
De Ruby Sea is één van de vele nieuwe gebieden die toegankelijk zijn op het continent Othard. Het is het rijk van de Kojin, gedreven handelaars die wonen in onderwatervestingen en de omgang met andere rassen verwelkomen. De Kojin geloven dat een unieke god huist in elk object en verzamelen schatten waarin zich volgens hen krachtige goden bevinden. Net als de andere Beast Tribes van Eorzea aanbidden de Kojin een specifieke Primal: Lord of The Revel, Susano.

Nieuwe dungeons:
Terwijl avonturiers in Stormblood het uitgestrekte Othard verkennen, kunnen ze vele nieuwe en uitdagende kerkers vinden, inclusief Yanxia en The Azim Steppe.

Woonwijken:
De langverwachte nieuwe woonwijk, Shirogane, is ook aangekondigd. Dit gebied in Kugane biedt spelers toegang tot een nieuwe stijl huizen, inclusief Oosters getinte woningen en straten.

Daarnaast is ook de level cap verhoogd van 60 naar 70 en zijn er onder andere nieuwe exploratie-mogelijkheden, nieuwe gear en crafting recepten en een uitgebreidere item inventaris.

De uitbreidingsset is vanaf 20 juni verkrijgbaar voor PlayStation 4 en pc via Bigben Interactive. De voorintekenactie is al begonnen. Consumenten die een pre order doen worden beloond met exclusieve goodies. Zo krijgen zij voor de officiële lancering toegang tot de game servers, een wind-up Red Mage Minion en Ala Mhigan Earrings. In de PlayStation Store is daarnaast exclusief een PS4 Theme en een Avatar te downloaden voor de vroege bestellers.

Download persbericht + beeldmateriaal