CultuurDierenEventFilmNatuurTheater
Je bent hier:

Filmvoorstelling en debat

in De Balie

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan de diepte in met Onder het Maaiveld dat de kijker meeneemt op een ondergrondse ontdekkingstocht waarin het soms microscopisch kleine Nederlandse bodemleven de hoofdrol speelt. Op vrijdag 24 februari organiseren EMS FILMS, M&N Media Group en IUCN NL een speciale vertoning van Onder het Maaiveld met na afloop een debat in De Balie (Kleine-Gartmanplantsoen, Amsterdam), waarvoor u van harte uitgenodigd bent. Bekijk hier alvast de filmtrailer.

Onder leiding van gespreksleider Martijn van Triest gaan vrijdag 24 februari onder meer Martin Doeswijk (Tauw), Margot de Cleen (ministerie Infrastructuur en Waterstaat), Coenraad Krijger (IUCN NL), Ciska van Veen (NIOO), Piet Sprengers (ASN Bank) en Joyce van de Berg (gemeente Amsterdam) met elkaar in debat over (de staat van) onze bodemnatuur waarbij stellingen aan de orde komen als ‘hoe benutten we de potentie van de bodem in het aanpakken van belangrijke maatschappelijke opgaven, zoals klimaatverandering, energietransitie en verstedelijking’ en ‘hoe komen we tot samenwerking tussen landbouw en natuur vanuit een integrale kijk op voedselproductie, biodiversiteit en landschap waarbij een gezonde bodem centraal staat’.

Ook de makers van Onder het Maaiveld, Ignas van Schaick en Mark Verkerk, zijn hierbij aanwezig.

Het programma op vrijdag 24 februari in De Balie ziet er als volgt uit:

  • 10:00 uur:  Inloop
  • 10:30 uur:  Start film
  • 12:00 uur:  Debat
  • 13:00 uur:  Einde

Onder het Maaiveld draait vanaf 2 maart in bioscopen en filmtheaters.

Bij interesse kan pers zich aanmelden voor de filmvoorstelling en het debat in de Balie via info@triplepentertainment.nl

Geef een antwoord