FestivalFilm
Je bent hier:

Film by the Sea

opent 9 september met Good Luck to You, Leo Grande

Van 9 tot en met 18 september 2022 beleeft filmfestival Film by the Sea zijn 24e editie en kan een breed publiek genieten van ruim 100 films uit alle hoeken van de wereld, met satellietprogramma’s door heel Zeeland. De Vakjury, die de Film & Literatuur Award voor de ‘Beste Boekverfilming’ toekent, bestaat dit jaar uit filmmaker Mijke de Jong (juryvoorzitter), acteur Victor Löw, auteur en journalist Vamba Sherif en de Vlaamse filmjournalist en kleinkunstenaar Roel van Bambost. Een vijfde jurylid wordt later bekendgemaakt. Film by the Sea opent dit jaar met de spraakmakende Britse komedie Good Luck to You, Leo Grande, waarin Emma Thompson een vrouw van middelbare leeftijd speelt die een sekswerker inhuurt.

De ruggengraat van Film by the Sea wordt gevormd door boekverfilmingen, waarvan een selectie van acht titels in competitie wordt beoordeeld door de Vakjury. Daarnaast beoordeelt een jury acht Franstalige films die worden vertoond in de competitie Vive le cinéma!. Deze jury bestaat uit filmdistributeur en -producent Sara Höhner (voorzitter), zangeres Britta Maria en cultureel attaché Friso Wijnen. Ook worden er prijzen uitgereikt door een Jongerenjury, een International Student Jury en drie Zeeuwse jury’s.

Volg Film by the Sea het hele jaar door voor film- en festivalnieuws via Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en de website. Aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief kan hier.

Geef een antwoord