EventFree PublicityLEGOPR EventsSocial Media
Je bent hier:

The Art of the Brick

Bejubelde expositie van LEGO®-steentjes – heropening voorjaar 2021

De wereldwijd veel besproken expositie The Art of the Brick van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya is na een korte stop vanaf komend voorjaar weer te zien in Amsterdam. Meer dan 100 unieke kunstwerken, gebouwd met meer dan één miljoen LEGO-stenen, zullen te zien in de Kalverpassage aan de Kalverstraat in Amsterdam. The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben en trok wereldwijd al miljoenen bezoekers.

Na het grote succes in 2014 is The Art of the Brick eindelijk weer terug in Nederland en toont nu meer dan 100 kunstwerken. Aan de expositie is de prachtige galerie In Pieces toegevoegd, een multimediale samenwerking van kunstenaar Sawaya met de bekroonde Australische fotograaf Dean West.

The Art of the Brick
De New Yorkse kunstenaar Nathan Sawaya heeft het bekende LEGO speelgoed verheven tot kunstvorm en inspireert daarmee jong en oud. Bezoekers zien hoe je met verbeelding en creativiteit eindeloze mogelijkheden kunt bouwen: van de publieksfavoriet Yellow en een T-Rex van zes meter lang tot interpretaties van wereldwijd bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt.

The Art of the Brick is een feest van herkenning voor alle leeftijden, van LEGO-fans tot kunstliefhebbers.

Familie-uitje voor alle leeftijden
De expositie is ruim opgezet in een ruimte van meer dan 3.000m2 en wordt geheel volgens de huidige coronarichtlijnen georganiseerd in een zogenaamde ‘doorstroom-locatie’ waar de bezoekers lopend een route afleggen met één ingang en één uitgang.

The Art of Brick is tot stand gekomen door een samenwerking van The Experience Providers, NEMO Science Museum en Kroonenberg Groep.

Geef een antwoord