+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Untitled 1

‘Escobar’ openingsfilm van Amsterdam Spanish Film Festival
In aanwezigheid van Spaanse regisseur Fernando León de Aranoa

Het Amsterdam Spanish Film Festival opent zijn 4e editie met het misdaaddrama Escobar (ook bekend onder de titel Loving Pablo) in aanwezigheid van Spaanse regisseur Fernando León de Aranoa (A Perfect Day). De Engels gesproken film met grote rollen voor Penélope Cruz, Javier Bardem en Peter Sarsgaard vertelt het waargebeurde verhaal van de romantische relatie tussen journaliste Virginia Vallejode en drugsbaas Pablo Escobar. Escobar beleeft op dinsdag 29 mei zijn feestelijke première in Pathé Tuschinski. Amsterdam Spanish Film Festival, het enige Spaanse filmfestival van Nederland, vindt plaats van dinsdag 29 mei tot en met zondag 3 juni op diverse locaties in Amsterdam. Daarna reist het festival door naar filmtheater LantarenVenster in Rotterdam dat in het weekend van 8, 9 en 10 juni tevens in het teken van Spaanse film staat.

Amsterdam Spanish Film Festival staat volledig in het teken van de Spaanse film en biedt een divers programma van Spaanse films, muziek en gastronomie. In zes festivaldagen worden zo’n 25 speelfilms vertoond en kunnen bezoekers genieten van live muziek, hapjes, wijnen, Q&A’s en workshops. Het volledige programma is hier te vinden. Het festival vindt in de hoofdstad plaats in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, Het Ketelhuis en – nieuw dit jaar – Cinecenter. Op dinsdag 1 mei wordt in Pathé Tuschinski een speciaal lanceringsevent georganiseerd met een vertoning van de thriller El Presidente (regie: Santiago Mitre), waarbij het volledige filmprogramma wordt gepresenteerd. De kaartverkoop voor Amsterdam Spanish Film Festival is gestart via de websites van de deelnemende bioscopen.

Synopsis Escobar (ook bekend onder de titel Loving Pablo) – bekijk de trailer hier
Escobar (Loving Pablo) volgt het waargebeurde verhaal van de opkomst en ondergang van een van de grootste, rijkste en meest gevreesde drugshandelaren in de geschiedenis; Pablo Escobar (Javier Bardem). Escobar werd beroemd en berucht door de cocaïnehandel, verdiende miljarden en doodde duizenden mensen. In Escobar zie je dit keer door de ogen van de charmante journaliste Virginia Vallejo (Penélope Cruz) zijn leven en hun gepassioneerde en stormachtige affaire ten tijde van zijn terreur dat een heel land verwoestte…

Escobar wordt op 31 mei 2018 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen door distributeur Dutch FilmWorks.

Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF)
Amsterdam Spanish Film Festival is een uniek initiatief dat een breed publiek in Nederland gelegenheid biedt om zich onder te dompelen in een zorgvuldige selectie van Spaanse cinema en Spaanstalige films uit Latijns-Amerika. ASFF wordt georganiseerd en geprogrammeerd door SIN FIN CINEMA en biedt de bezoeker niet alleen een overzicht van de nieuwste trends in mainstream Spaanse cinema, maar heeft ook oog voor onafhankelijke, artistieke en experimentele Spaanse en Spaanstalige films.

Meer informatie: www.amsterdamspanishfilmfestival.com