FestivalFilm
Je bent hier:

Eerste titels Imagine Festival

overgenomen door humanoids

De eerste titels van Imagine 2021 zijn bekend. Daaronder twee films in het programma over kunstmatige intelligentie, de Troma-behandeling van Shakespeare’s The Tempest en een werkelijk unieke documentaire. Imagine Film Festival vindt plaats van 7 tot en met 17 april 2021.

 

Met nog minder dan twee maanden te gaan tot Imagine 2021 zijn de eerste titels van het festival bekend. Daaronder twee films in het programma over kunstmatige intelligentie. Sandra Wollners The Trouble With Being Born en het Zuid-Koreaanse Empty Body gaan elk op hun eigen manier over de uncanny intimacy, de ongemakkelijke intimiteit tussen mens en dat wat een mens lijkt. Dit is ook het onderwerp van een panelgesprek bij het festival.

De meest radicale verfilming dit jaar is zeker die van Shakespeare’s The Tempest. Lloyd Kaufman, de baas van het Amerikaanse Troma maakt er in #ShakespearesShitstorm een even ranzige als hilarische bewerking van.

Serieuzer gaat het toe in de zeer persoonlijke documentaire CODE NAME: Nagasaki, waarin de maker de zoektocht naar zijn moeder vormgeeft door middel van fantastische films, van horror tot film noir en animatie. De zeer diverse selectie bevat tevens pakkend Sovjet-melodrama en de vraag of de Argentijnse dictators werden grootgebracht in een heksenkring.

 

Imagine overgenomen door humanoids

In de campagne van het Imagine Film Festival 2021 nemen de humanoids Imagine over. Zij doen er alles aan om hun familie zo snel mogelijk te laten groeien en een nieuwe wereldorde te vestigen. De Imagine humanoids zullen de komende weken en maanden steeds meer van zichzelf laten zien.

Voor de campagne voor 2021 tekende het Amsterdamse ontwerpbureau What The Studio.

 

“We love how Imagine is a playground for speculation on what is not supposed to be possible in the ‘real’ world. On this year’s campaign, we are exploring the blurry line between fake and real, weird and normal. What if humans would acquire superpowers, but not the kind of ones that will save the world, but make us go extinct? Keep an eye on Imagine’s communication, and watch your back: the humanoids are coming!”       

  • Sara Landeira & Ekhiñe Dominguez Ekhiñe Dominguez, What The Studio

 

Titels

#ShakespearesShitstorm – Lloyd Kaufman – VS 2020

Anything for Jackson – Justin Dyck – Canada 2020

Blood Conscious – Timothy Covell – VS 2021

CODE NAME: Nagasaki – Fredrik S. Hana – Noorwegen 2021

Empty Body – Kim Ui-seok – Zuid-Korea 2020                                                    KI

History of the Occult – Cristian Ponce – Argentinië 2020

Hunted – Vincent Paronnaud – België, Frankrijk, Ierland 2020

Ich-Chi – Kostas Marsaan – Rusland 2020

May the Devil Take You Too – Timo Tjahjanto – Indonesië 2020                         G&D

My Heart Can’t Beat Unless You Tell It To – Jonathan Cuartas – VS 2020

The Queen of Black Magic – Kimo Stamboel – Indonesië 2019                            G&D

Sanzaru – Xia Magnus – VS 2020

Sputnik – Egor Abramenko – Rusland 2020

The Trouble With Being Born – Sandra Wollner – Oostenrijk, Duitsland 2020       KI

Woman of the Photographs – Takeshi Kushida – Japan 2020

 

KI – onderdeel van De menselijke maar van Kunstmatige Intelligentie

G&D – onderdeel van Geesten en Demonen van de Indonesische genrefilm

 

Over Imagine Film Festival

Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding, je mee laten voeren naar andere werelden of je anders laten kijken naar onze eigen wereld. Imagine gebruikt de kracht van de fantasie voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwingen of wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarbij onderzoekt Imagine nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren, zoals via virtual reality en fantastische games. Naast een scherpe focus op het heden en de toekomst van het fantastische, eren we ook de rijke historie ervan. We signaleren nieuw talent, presenteren nieuw werk van gevestigde makers en vertonen klassiekers en vergeten parels. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met maatschappelijke ontwikkelingen. Met zijn geschiedenis van 36 jaar en zijn uitgebreide netwerk fungeert Imagine als curator en gids voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde genrefans.

Ga voor meer informatie naar https://www.imaginefilmfestival.nl

Geef een reactie