+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Untitled 1

Echo Base Charity Con doneert opbrengst aan UNICEF
Volgende editie: december 2019

Op 16 december 2017 stond Kinepolis Jaarbeurs Utrecht in het teken van Star Wars tijdens Echo Base Charity Con, het 100% Star Wars-evenement waar Star Wars-fans hun hart konden ophalen. Organisator Stichting Echo Base maakt met trots bekend dat de netto-opbrengst van het volledig uitverkochte evenement maar liefst €10.604 bedraagt. Dit bedrag wordt in samenwerking met Star Wars: Force for Change beschikbaar gesteld aan UNICEF, die dit zal gebruiken ten behoeve van het enige kinderziekenhuis in de Centraal Afrikaanse Republiek. De organisatie maakt tevens bekend dat de volgende editie van Echo Base Charity Con plaats zal vinden in december 2019.

Echo Base Charity Con is een terugkerend Star Wars-walhalla voor jong en oud. Stichting Echo Base ontving op afgelopen editie een groot aantal Star Wars-coryfeeën, waaronder Jeremy Bulloch (cultheld Boba Fett uit The Empire Strikes Back en Return of the Jedi), Michael Carter (Bib Fortuna in Return of the Jedi), Tim Rose (Admiral Ackbar in Return of the Jedi, The Force Awakens en The Last Jedi) en Brian Herring (BB-8 in The Force Awakens en The Last Jedi). Ook was er veel uiteenlopende merchandise te koop, liepen er vele cosplayers rond en werden er Q&A’s en signeersessies met de aanwezige Star Wars-acteurs georganiseerd. Ook aan de jeugdige bezoekers was gedacht: zo konden kinderen leren vechten met een lightsaber, een bouwwerk maken van Star Wars-LEGO, Star Wars-spellen spelen en geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Echo Base Charity Con is daarmee niet alleen een fantastisch evenement voor Star Wars-liefhebbers, maar geschikt voor de hele familie.

Meer informatie: www.echobasecon.nl

Over Stichting Echo Base
Stichting Echo Base is (her)opgericht in 2017 met als voornaamste doel het organiseren van evenementen op het gebied van Star Wars. Stichting Echo Base was eerder actief van 2000 tot 2005 en hield zich bezig met de Nederlandse Star Wars-fanclub Echo Base en het organiseren van Star Wars-conventies genaamd Echo Base (Charity) Con. Echo Base (Charity) Con vond plaats in 2001, 2002, 2003 en 2017 op locaties in Maarssen, Nieuwegein en Utrecht waar met succes geld werd ingezameld voor onder andere KWF Kankerbestrijding en Make-A-Wish Nederland. De netto-opbrengst van de 2017-editie werd gedoneerd aan UNICEF via het Force for Change-initiatief van Lucasfilm en Disney. De vijfde editie van Echo Base Con zal plaatsvinden in december 2019. Ga voor meer informatie over Stichting Echo Base naar www.echobasecon.nl.

Over Force for Change
Star Wars: Force for Change, een charitatief initiatief van Lucasfilm en Disney, maakt gebruikt van de kracht van Star Wars om de levens van kinderen over de hele wereld te versterken en te verbeteren. Sinds 2014 wordt het geïnspireerd door Star Wars-fans en de talloze uren die zij de afgelopen vier decennia hebben toegewijd aan filantropie. Tot op heden is er namens Star Wars: Force for Change al meer dan 13 miljoen dollar bijeengebracht voor charitatieve instellingen van over de hele wereld. Met een stralende toekomst in het vooruitzicht en nieuwe nog te vertellen Star Wars-verhalen streeft Force for Change ernaar door te gaan met het samenwerken met goede doelen en anderen aan te moedigen om krachten voor veranderingen te zijn in hun eigen gemeenschap. Ga voor meer informatie over Force for Change naar www.forceforchange.com.

Over Kinepolis Jaarbeurs
Kinepolis Jaarbeurs Utrecht is met haar 14 zalen en 3200 stoelen een van de grootste bioscopen van Nederland. De bioscoop biedt elke filmbezoeker de ultieme filmbeleving door ruime en comfortabele stoelen, royale beenruimte en beeld en geluid van het allerhoogste niveau. Voor een nog intensere bioscoopervaring kijk je een film in Laser ULTRA, met haarscherp laserbeeld én het ruimtelijke geluid van Dolby Atmos. Kinepolis Jaarbeurs is onderdeel van Kinepolis Group NV, welke ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen en beursgenoteerd werd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. In Europa telt Kinepolis Group NV 50 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.

Star Wars TM & © Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.