Film
Je bent hier:

Biografisch drama Colette met Keira Knightley

vanaf 20 december in de bioscoop

Filmdistributeur The Searchers nodigt je vanaf 20 december uit in filmtheaters voor het biografische drama Colette van regisseur Wash Westmoreland, met in de hoofdrol Keira Knightley als Colette en Dominic West als Willy.

COLETTE – bioscooprelease 20 december – bekijk de trailer

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri “Willy” Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt.

Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Wash Westmoreland (Still Alice). Het scenario schreef Westmoreland samen met Richard Glatzer, zijn wijlen echtgenoot en tevens co-regisseur van Still Alice.

Geef een reactie