BioscoopFestivalFilmKinderen
Je bent hier:

Captain Nova openingsfilm Cinekid Festival

‘s Werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform Cinekid opent de 35e editie van het festival op 13 oktober 2021 met de wereldpremière van de eigentijdse, spannende sci-fi film Captain Nova van regisseur en co-auteur Maurice Trouwborst en scriptschrijfster Lotte Tabbers, de makers van De Regels van Floor. Captain Nova is vanaf 1 december in de bioscoop te zien.

 

De spannende SF-film Captain Nova begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer – Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden) de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova (Kika van de Vijver) wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas (Marouane Meftah – Mocro Maffia) die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas om alsnog de wereld te redden?

 

Cinekid is vanaf dit jaar een landelijk festival met een gloednieuwe hoofdlocatie in het hart van Amsterdam Noord bij Pathé Amsterdam Noord en festivals in het hele land, van Groningen tot Rotterdam. Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid van 13 – 31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Zo zijn er dagelijks masterclasses, workshops, en zijn er tal van bijzondere activiteiten zoals meet & greets. Dit alles maakt Cinekid een ware belevenis en een geliefd gezinsuitje in de herfstvakantie!

Geef een antwoord