+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
Barbaharwebsite

Bar Bahar geselecteerd voor de officiële competitie van filmfestival World Cinema Amsterdam 2017

Vanaf 4 januari 2018 in de filmtheaters Bekijk de trailer  

Het Frans-Israëlische drama Bar Bahar van filmdistributeur MOOOV Film Distribution is opgenomen in de officiële selectie van het filmfestival World Cinema Amsterdam 2017 (WCA). Bar Bahar van regisseur Maysaloun Hamoud vertelt het verhaal van drie Palestijnse vrouwen die een balans proberen te vinden tussen enerzijds het beklemmende, religieuze karakter van de maatschappij en anderzijds het vrijzinnige karakter van hun woonplaats en metropool Tel Aviv. Tijdens de 8ste editie van WCA (17 t/m 26 augustus) zijn negen buitenlandse films opgenomen in het competitieprogramma. Bar Bahar maakt door de selectie kans op een Jury Award. De film draait vanaf 4 januari 2018 in de Nederlandse filmtheaters.

De drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen Leila, Salma en Noor delen een appartement in het wervelende Tel Aviv. Laila is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, Salma is een christelijke, lesbische DJ en de derde, Nour, is een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man. De drie vrouwen zijn continu op zoek naar de balans tussen oude tradities en het moderne leven.

Bar Bahar is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die dagelijks plaatsvindt in de straten van de Israëlische stad Tel Aviv. Regisseur Hamoud brengt de stad Tel Aviv in al haar veelzijdigheid in beeld. Het is een land van Oz voor jonge mensen die de beklemmende samenleving van het platteland willen ontvluchten. De film is wereldwijd zeer goed ontvangen. Hij heeft onder andere de prijs voor Beste Film op het San Sebastián International Film Festival in 2016, de prijs voor Beste Debuutfilm op

het Haifa International Film Festival 2016, de FIPRESCI prijs (The International Federation of Film Critics) in de internationale competitie op het Istanbul International Film Festival 2017 en de juryprijs op het Berkshire International Film Festival (BIFF) 2017 gewonnen.

Over World Cinema Amsterdam
Op wereldreis zonder de stad te verlaten? Dat kan deze zomer bij World Cinema Amsterdam, het filmfestival dat je van 17 t/m 26 augustus meeneemt naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika. De vele prachtige films die daar door vaak jonge regisseurs gemaakt worden, bieden je een onvergetelijk inkijkje in het leven daar. Meer informatie: http://worldcinemaamsterdam.nl/nl/