BioscoopCultuurFilm
Je bent hier:

De man wiens schilderijen de wereld betoverden

Water Lilies of Monet:
The Magic of Water and Light

Vanaf 31 januari in de bioscoop

ABC Film Distribution presenteert op 31 januari als onderdeel van het Arts in Cinema seizoen 2019-programma Water Lilies By Monet: The Magic of Water and Light in de bioscoop. Een betoverende documentaire over de beroemde Franse schilder Claude Monet, zijn meesterwerken, obsessies en passies. De film geeft een uniek beeld van Monet’s schilderijen die momenteel te bewonderen zijn in het Marmottan Museum, Orangerie Museum, Orsay Museum en Giverny, allen in Parijs. Film is geïnspireerd op de internationale bestseller Mad Enchantment: Claude Monet and the painting of the Water Lilies (2016), geschreven door Ross King, die ook te zien is in de film. Check hier de trailer.

De documentaire laat het verhaal zien van Claude Monet, de schilder die geobsedeerd was door water en licht en dit omzette tot magische meesterwerken die tot op de dag van vandaag duizenden mensen bekoren. Aan de hand van zijn schilderijen vertellen experts over de radicale elementen in zijn werk, die een revolutie teweegbrachten in de moderne kunst. De film neemt de kijker mee langs mee langs de Seine, van Le Havre naar Parijs en volgt Monet in zijn eeuwige zoektocht naar water in Poissy, Argenteuil, Vétheuil en Giverny. De zoektocht eindigt in de tuin van Monet zelf waar hij in zijn laatste jaren de bekende waterlelies schilderde.  

Het genie van het impressionisme overwon een depressie die hem bijna het schilderen deed opgeven. Hij zette zich met hart en ziel in om zijn meest kolossale werk tot stand te brengen: Les Grandes Décorations. Gigantische panelen die zijn waterlelievijver uitbeelden en die de kijker een gevoel geeft zich te verliezen in een atmosfeer van sereniteit en vrede.

Regie:                         Giovanni Troilo
Speciale gast:             Elisa Lasowski
Speelduur:                  80 minuten

Arts in Cinema seizoen 2019
Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen direct. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ‘s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Arts in Cinema seizoen 2019 bestaat uit 4 Exhibition On Screen en 5 Nexo Digital titels.

Na Water Lilies of Monet: The Magic of Water and Light brengt Arts in Cinema acht andere documentaires in 2019 uit in de Nederlandse bioscoop:

  • Degas: Passion for Perfection (28 februari)
  • Tintoretto: A Rebel in Venice (28 maart)
  • Young Picasso (25 april)
  • Klimt and Schiele: Eros and Psyche (30 mei)
  • Renoir: Revered and Reviled (27 juni)
  • The Prado Museum: A Collection of Wonders (29 augustus)
  • Van Gogh and Japan: The untold story of Van Gogh’s art (26 september)
  • Gauguin in Tahiti: Searching for a Lost Paradise (31 oktober)

Meer informatie: http://www.artsincinema.nl.

Geef een reactie