+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
POM Site

Piece of Magic Entertainment breekt bioscooprecord
André in Cinemas op 22, 23 en 30 juli is box office hit in Europa

In slechts drie dagen gingen ruim 28.000 mensen naar de bioscoop voor André in Cinemas, André’s 2017 Maastricht Concert. Dat betekent bijna een verdubbeling van het bezoekersaantal van de vorige Rieu concertregistratie in de bioscoop. Piece of Magic Entertainment (POM), het in maart opgerichte bedrijf van André Rieu, Pierre Rieu en Caspar Nadaud, breekt met deze cijfers direct met hun eerste project een record. Al na het eerste bioscoopweekend (22 en 23 juli) werd dankzij het indrukwekkende aantal van ruim 24.000 bioscoopbezoekers het Nederlandse box office record van Event Cinema verpulverd.

Ook in het buitenland is het eventproductie- en distributiebedrijf voor artiesten zeer succesvol. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland werd slechts in één dag een recordomzet van 1,45 miljoen pond opgebracht, waarmee het record van 1,41 miljoen pond van Rieu’s vorige concertregistratie overtroffen werd. Ook in Denemarken groeide André in Cinemas uit tot de grootste Event Cinema-release allertijden.

Caspar Nadaud, CEO van Piece of Magic Entertainment, zegt hierover: “We zijn erg trots dat Piece of Magic Entertainment met zijn eerste project zo enorm succesvol is in heel Europa. Met de bij André in Cinemas opgedane ervaring gaan we Piece of Magic Entertainment verder uitbouwen met andere artiesten en organisaties. Ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar toekomstige projecten.”

Piece of Magic Entertainment
Piece of Magic Entertainment werd in maart 2017 opgericht door André Rieu, Pierre Rieu en Caspar Nadaud. Het bedrijf streeft ernaar een serieuze speler te worden op het gebied van ‘Event Cinema’, het produceren en distribueren van culturele manifestaties in bioscopen. POM brengt grootse (semi)live-evenementen naar ruim 4.000 bioscopen in meer dan 80 landen, variërend van multiplexen tot onafhankelijke bioscopen en niet-traditionele bioscooplocaties. Zo biedt POM organisaties en artiesten een uitgelezen kans hun werk aan een nieuw (bioscoop)publiek te presenteren.

 

Het ambitieuze bedrijf maakt met het concept André in Cinemas een vliegende start. Dat Piece of Magic Entertainment met hun eerste project records weet te breken, maakt wereldwijd indruk. Momenteel voert POM met diverse partijen in de entertainmentbranche gesprekken over toekomstige projecten. Hierover zal snel meer bekend gemaakt maken. Voor meer informatie: www.pieceofmagic.com

Wereldwijd succes André in Cinemas

Naar aanleiding van het eerste uitverkochte bioscoopweekend is er in diverse landen een extra voorstelling van André in Cinemas toegevoegd op zondag 30 juli. De concertregistratie was nog te zien in 700 bioscopen door heel Europa, waaronder Denemarken, Duitsland, Spanje, Portugal,  Roemenië, Israël, België en Australië en Nieuw Zeeland. Er zullen tevens extra screenings plaats vinden in Frankrijk, Mexico, Argentinië, Brazilië , Verenigde Arabische Emiraten en Canada, waardoor ruim 1.600 bioscopen het concert heeft uitgezonden. In Nederland was André in Cinemas aanvankelijk in ruim 60 bioscopen te zien. Dit aantal werd op 30 juli uitgebreid tot maar liefst 90 theaters. Voor meer informatie: www.andreincinemas.com