+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl
800×500

Acteurs uit Star Wars: The Last Jedi
aanwezig op Echo Base Charity Con

Zaterdag 16 december 2017 | Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

De laatste paar jaar staat de decembermaand in de bioscopen in het teken van Star Wars en dat is dit jaar niet anders met de release van Star Wars: The Last Jedi. In Nederland wordt dit op 16 december gevierd tijdens Echo Base Charity Con in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, een 100% Star Wars-evenement waar diverse Star Wars castleden uit de oude èn nieuwe films aanwezig zijn. Zo vertegenwoordigen acteurs Jeremy Bulloch (cultheld Boba Fett), Michael Carter (Bib Fortuna) en Richard Oldfield (Hobbie) de originele films uit de jaren 80, en zijn gasten als Tim Rose (Admiral Ackbar) en Brian Herring (BB-8) te zien in The Last Jedi, de nieuwe Star Wars-film die vanaf 13 december in de Nederlandse bioscopen te zien is. Bijzonder is ook de aanwezigheid van Justin van der Lek, een Star Wars-fan uit Nieuwegein die in 2006 naar Amerika vertrok om een carrière in visual effects na te jagen. Inmiddels heeft hij zijn droom waargemaakt en meegewerkt aan The Last Jedi en The Force Awakens, waarvoor hij de prestigieuze VES Award in ontvangst mocht nemen.

Star Wars-walhalla voor jong en oud
Echo Base Charity Con is een waar Star Wars-walhalla voor jong en oud. Zo is er veel uiteenlopende merchandise te koop, vindt er een veiling plaats t.b.v. UNICEF, zijn er speciale vertoningen van Star Wars: The Force Awakens en Star Wars: The Last Jedi, lopen er vele cosplayers rond en kunnen fans diverse Star Wars-acteurs ontmoeten waarmee signeersessies en Q&A’s georganiseerd worden. Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht: zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, een bouwwerk maken van Star Wars-LEGO, Star Wars-spellen spelen en geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Daarmee is Echo Base Charity Con niet alleen een fantastisch evenement voor Star Wars-liefhebbers, maar geschikt voor de hele familie. Het evenement heeft een bijzondere opzet: de netto-opbrengst van Echo Base Charity Con zal in samenwerking met Star Wars: Force for Change worden gedoneerd aan het werk van UNICEF voor kinderen wereldwijd.

Aanwezige Star Wars cast & crew
Onderstaande Star Wars-coryfeeën geven acte de présence op Echo Base Charity Con:

 • Derek Arnold (diverse rollen, The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi)
 • Brian Herring (BB-8, The Force Awakens, The Last Jedi)
 • Tim Rose (Admiral Ackbar, Return of the Jedi, The Force Awakens, The Last Jedi)
 • Paul Kasey (diverse rollen, The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi)
 • Jacob Lunt Davies (concept designer, The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi)
 • Martin Rezard (concept designer The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi)
 • Justin van der Lek (visual effects, The Force Awakens, The Last Jedi)
 • Jeremy Bulloch (Boba Fett The Empire Strikes Back, Return of the Jedi, Revenge of the Sith)
 • Michael Carter (Bib Fortuna, Return of the Jedi)
 • Richard Oldfield (Hobbie, The Empire Strikes Back)
 • Guy Henry (Rogue One)

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.echobasecon.nl en in alle winkels van Primera.

Meer informatie: www.echobasecon.nl

Over Stichting Echo Base
Stichting Echo Base is (her)opgericht in 2017 met als voornaamste doel het organiseren van evenementen op het gebied van Star Wars. De netto-opbrengst van Echo Base Charity Con 2017 zal worden gedoneerd aan Unicef via het Force for Change-initiatief van Lucasfilm en Disney. Stichting Echo Base was eerder actief van 2000 tot 2005 en hield zich bezig met de Nederlandse Star Wars-fanclub Echo Base en het organiseren van Star Wars-conventies genaamd Echo Base (Charity) Con. Zo werd er met succes geld ingezameld voor onder meer het Koningin Wilhelmina Fonds (de Nederlandse Kankerbestrijding) en Stichting Doe Een Wens (Make a Wish). Echo Base (Charity) Con vond plaats van 2001 tot en met 2003 op locaties in Maarssen en Nieuwegein. Ga voor meer informatie over Stichting Echo Base naar www.echobasecon.nl.

Over Force for Change
Star Wars: Force for Change, een charitatief initiatief van Lucasfilm en Disney, maakt gebruikt van de kracht van Star Wars om de levens van kinderen over de hele wereld te versterken en te verbeteren.  Sinds 2014 wordt het geïnspireerd door Star Wars-fans en de talloze uren die zij de afgelopen vier decennia hebben toegewijd aan filantropie. Tot op heden is er namens Star Wars: Force for Change al meer dan 13 miljoen dollar bijeengebracht voor charitatieve instellingen van over de hele wereld. Met een stralende toekomst in het vooruitzicht en nieuwe nog te vertellen Star Wars-verhalen streeft Force for Change ernaar door te gaan met het samenwerken met goede doelen en anderen aan te moedigen om krachten voor veranderingen te zijn in hun eigen gemeenschap. Ga voor meer informatie over Force for Change naar www.forceforchange.com.   

Over Kinepolis
Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Kinepolis Group NV telt 49 bioscopen, verspreid over België (12), Nederland (15), Frankrijk (11), Spanje (6), Luxemburg (3), Zwitserland (1) en Polen (1). In Nederland zijn Utopolis en Wolff Bioscopen onderdeel van Kinepolis.

Star Wars TM & © Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.