FestivalFilmUitgaan
Je bent hier:

25e editie Film by the Sea

van 8 t/m 17 september

Van 8 tot en met 17 september vindt de 25e editie plaats van Film by the Sea. Het eerste event van het filmfestival in Vlissingen is bekend en de voorverkoop is van start gegaan: de legendarische Amerikaanse band Kid Creole and the Coconuts treedt zondag 10 september op in het CCXL-theater in Vlissingen. Ook is het artwork voor de jubileumeditie, van de hand van de Zeeuwse ontwerper Sjoera van der Horst, onthuld.

 

Kid Creole – de Sultan of Suave, the High Priest of Hip, The King of Pizazz, the Tropical Gangster – komt naar Vlissingen! Samen met zijn band en de drie oogverblindende Coconuts als backing vocals. 25 jaar geleden werd CineCity geopend én 25 jaar geleden vond de eerste editie van Film by the Sea plaats. Daarom hebben beide partijen de handen ineengeslagen voor een uitbundig gezamenlijk muziekfeest op zondag 10 september met een optreden van de legendarische Amerikaanse band Kid Creole and the Coconuts in het CCXL-theater.

Kid Creole and the Coconuts scoorde hits met o.a. Annie, I’m Not Your Daddy, Stool Pigeon en I’m a Wonderful Thing Baby. De in 1979 opgerichte Amerikaanse band rond de bruisende leadzanger August Darnell brengt een muzikale smeltkroes van krachtige pop-funk doorspekt met een flinke dosis Latin en Caribische invloeden. Het is een tijdloze hitmachine, die met name in de jaren ’80 grote successen scoorde en inmiddels 17 albums en 30 singles op zijn naam heeft staan. De band is nog steeds ongeëvenaard qua energie, originaliteit en muzikale hipheid. Tijdens Film by the Sea krijg je de kans om Kid Creole and the Coconuts ’live on stage’ mee te maken: tijdloos en uniek!

 

We gaan een feestje vieren: dat was de boodschap die vormgever Sjoera van der Horst meekreeg vanuit Film by the Sea. Het resulterende artwork, met gebruikmaking van digitale illustraties en collagetechnieken, is een sprankelend filmisch geheel met subtiele maritieme verwijzingen.

 

Ga voor meer informatie naar: www.filmbythesea.nl

Geef een reactie