BioscoopFilm
Je bent hier:

Filmopnamen STRIJDER gestart in Rotterdam

In Rotterdam vinden momenteel de opnamen plaats van de familiefilm Strijder waarin de 12-jarige vrienden Dylan (Maik Cillekens) en Youssef (Anouar Kasmi) ervan dromen om profvoetballer te worden. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, komt hun vriendschap onder druk te staan.

 

In het speelfilmdebuut van regisseur Camiel Schouwenaar (Polska Warrior) spelen naast Maik Cillekens en Anouar Kasmi ook freestyle voetballer Soufiane Touzani (bekend van zijn tv-programma Tiki Taka Touzani en het YouTube kanaal TouzaniTV), Kailani Busker (Alsof ik er niet echt was), Martijn Fischer (Bloed, Zweet en Tranen, Onze Jongens in Miami), Maartje van de Wetering (Flikken Rotterdam), Walid Benmbarek (Mocro Maffia, De Luizenmoeder), Martin van Waardenberg (De Marathon), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Naomi van der Linden (Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden) de hoofdrollen.

 

Strijder is een stoer, meeslepend en op waarheid geïnspireerd verhaal over de 12-jarige Rotterdammers Dylan en Youssef, die ervan dromen om profvoetballer te worden. Dylan is al hard op weg, totdat hij na een ongeluk in een rolstoel belandt. Hij ziet zijn voetbaldroom uiteenspatten, maar is vastberaden om samen met Youssef de Touzani Cup te winnen. Dylan stort zich op zijn revalidatie: hij moet en zal weer de beste speler van zijn team worden. Daarbij krijgt hij hulp van zijn voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is. Met skatemeisje Maya, op wie hij een oogje heeft, leert hij op zijn handen voetballen in zijn rolstoel. Nu heeft Dylan een doel: terugkomen in het team om samen met zijn vrienden de Touzani Cup te winnen – rolstoel of niet! Zal het de jongens lukken om nog één keer samen op het veld te staan?

 

De film wordt geproduceerd door Rinkel Film en in de zomer van 2022 in de bioscoop uitgebracht door distributeur In the Air.

Geef een antwoord