MusicalMuziekTheater
Je bent hier:

14 de musical

Nu te beleven in AFAS Theater Leusden

Over het veelbewogen leven van Cruijff is momenteel 14 de musical te zien, een brutale ode aan de iconische voetballer met rugnummer 14. De rol van Johan Cruijff wordt vertolkt door de veelgeprezen Tobias Nierop, terwijl Myrte Burger de rol van zijn vrouw Danny speelt. Het met maar liefst 10 Musical Awards genomineerde 14 de musical is te beleven in het AFAS Theater Leusden en is recent verlengd tot en met half juli 2022. Bekijk hier de trailer.

Vanaf 11 mei maken ook Anne-Marie Jung (Annie, Petticoat!) en Kees Boot (Judas, All Stars de musical) hun opwachting in de voorstelling. Anne-Marie neemt de rol van Nel Cruijff op zich en Kees gaat zowel Manus Cruijff als Rinus Michels spelen. Recent zijn ook Theo Martijn Wever (All Stars de musical, Soldaat van Oranje), Justus van Dillen (Oogappels, Dertigers) en Kim van Zeben (Minoes de musical, All Together Now) toegevoegd aan de cast.

 

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan een van ’s werelds grootste voetballers aller tijden. 14 de musical laat zien hoe Johan Cruijff, een eigenwijze en gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een absolute wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad. Een meeslepende voorstelling onder regie van Tom de Ket (De Verleiders, Het Pauperparadijs) met nieuwe poprocksongs, spectaculaire scènes, technische hoogstandjes en een prachtig tijdsbeeld van de jaren zestig en zeventig: de hoogtijdagen van de iconische voetballer.

 

Meer informatie over 14 de musical vind je hier

Geef een antwoord