+ 31 (0) 35 - 69 82 106 info@triplepentertainment.nl

Alle nominaties bekend De Beste Social Awards 2017

Publiek heeft twee weken de kans om op haar favorieten te stemmen

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt van de vierde editie van De Beste Social Awards, dé prijzen voor de beste en meest creatieve uitingen op social media. Arjen Lubach (genomineerd voor Beste Video, Beste Inhaker, Beste BN’er) en Tim Hofman (genomineerd voor Beste YouTuber, Beste Snapchatter, Beste BN’er) zijn met drie nominaties op zak de grootste kanshebbers tijdens de awardshow. Andere genomineerden voor Beste BN’er zijn Chantal Janzen, Martin Garrix, Georgina Verbaan, Ryanne van Dorst (Elle Bandita), Fred van Leer en Freek Vonk. Het publiek kan vanaf vandaag via de website van De Beste Social Awards stemmen op alle genomineerden. De winnaars van De Beste Social Awards worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking op 8 juni in B. Amsterdam. De uitreiking is live te volgen via de Facebookpagina van De Beste Social Awards.

Nieuwe categorieën, zoals Beste Instagrammer, Beste YouTuber en Beste Twitteraar, zorgen voor vele (jonge) talenten en influencers in de lijst van genomineerden. Zo zijn onder meer StukTV en Kelvin Boerma (Kalvijn) genomineerd voor Beste YouTuber en komt stand-up comedian en cabaretier René van Meurs in aanmerking voor Beste Twitteraar. Op de nieuwe categorie Beste Politicus zijn tevens vele blikken gericht. Onder meer Klaas Dijkhoff, Jesse Klaver en Alexander Pechtold ontvingen een nominatie en maken daarmee kans op de prestigieuze award tijdens deze social verkiezingen.

In de categorie Slechtste Bericht is Geert Wilders genomineerd voor zijn tweet, waarin collega Pechtold staat gephotoshopt tussen Hamas-terroristen. Ook Raymond van Barneveld en de politicus Harry van Bommel komen in aanmerking voor de discutabele eer voor het slechtste bericht. Van Barneveld is genomineerd voor zijn enorm doorzichtige reclamepost op Twitter en Van Bommel voor zijn knullige tweet over deelname aan een actie voor slachtoffers van mensenhandel.

Initiatiefnemer Diederik Broekhuizen is trots op de lijst van genomineerden: “De Beste Social Awards eert al het beste op social media en scheidt het kaf van het koren. Met name creativiteit en vernieuwing staan bij ons hoog in het vaandel. We willen het zoeklicht zijn in de digitale chaos. Als ik naar de lijst van genomineerden kijk, kan ik niet anders dan vol trots bevestigen dat we in Nederland gezegend zijn met vele creatieve, vernieuwende influencers, merken en individuen, die allen op ludieke, impactvolle en originele wijze social media weten in te zetten voor ieder doel. Iedere categorie heeft zeer kwalitatieve genomineerden, waardoor het publiek het zeker niet makkelijk krijgt bij het stemmen. Vorig jaar ontvingen we 140.000 stemmen, we vermoeden daar dit jaar dubbel en dwars overheen te gaan.”

Stemmen
Tot en met 22 mei mag het publiek stemmen via de website van De Beste Social Awards op zijn of haar favorieten en daarmee worden de winnaars volledig door het publiek bepaald. De uiteindelijke winnaars van De Beste Social Awards worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking op 8 juni in B. Amsterdam. De uitreiking is alleen voor genodigden, maar kan door iedereen live gevolgd worden via de Facebookpagina van De Beste Social Awards.

De Beste Social Awards – Business
Tevens zijn vandaag de nominaties bekend gemaakt van De Beste Social Awards – Business, de zakelijke variant van de awarduitreiking. Heineken en Netflix zijn de merken die de meeste nominaties op hun naam mogen schrijven, met beiden maar liefst vijf nominaties. Albert Heijn en Chocomel volgen op de voet met ieder drie nominaties. Onder de bureaus is Boomerang Create de grootste favoriet, het creatieve bureau werd acht maal genomineerd, gevolgd door A Friend of Mine (zes nominaties) en Yune (vier nominaties). Een 44-koppige vakjury buigt zich over de nominaties om het origineelste en meest creatieve werk van bedrijven en merken te belonen met een award. De uitreiking hiervan is eveneens op 8 juni in B. Amsterdam en kan ook live gevolgd worden via de Facebookpagina van De Beste Social Awards.

Overzicht genomineerden De Beste Social Awards 2017:

BESTE BN’ER
Arjen Lubach

Chantal Janzen
Fred van Leer
Freek Vonk
Georgina Verbaan
Martin Garrix
Ryannne van Dorst
Tim Hofman

BESTE POLITICUS
Alexander Pechtold

Gert-Jan Segers
Jesse Klaver
Klaas Dijkhoff
Peter Kwint

BESTE INSTAGRAMMER
Annegien Schilling (@fetching_tigerss)

Comebolsas (@comebolsas)
De Snackmuur (@desnackmuur)
Dirk Bakker (@macenzo)
Laura Brouwers (@cyarine)
NabilTime (@nabiltime)
Vonneke Bonneke (@vonnekebonneke)

BESTE YOUTUBER
#Boos

EenhoornJoost
Joardy Film
Kalvijn
Nienke Plas
StukTV
SUPERGAANDE
VAELTAX

BESTE SNAPCHATTER
King Faisel (@faisel_hva)

Lize Korpershoek (@lizeknalpijp)
Peter Nauts (@peternauts)
Quinty Misiedjan (@quinsding)
Tim Hofman (@debroervanroos)

BESTE TWITTERAAR
Bart Luppes

Chagenijn
Lisa Bouyere
Paul Peeters
René van Meurs
Sophie Milzink
Suzanne Mensen
Trevor Fitzright

BESTE MERK
Albert Heijn

Chocomel
Efteling
Hema
KLM
Nationale Opera & Ballet
Netflix

BESTE NIEUWSPAGINA
Algemeen Dagblad (Facebook)

AT5 (Facebook)
De Correspondent (Facebook)
LINDAnieuws (Facebook)
NOS (Facebook)
NOS Kort (Instagram)
VICE Nederland (Facebook)

BESTE ENTERTAINMENTPAGINA
De Gladiool (Facebook)

De Speld (Facebook)
DIWMOTZ (Facebook)
RUMAG (Instagram)
Taalvoutjes (Facebook)
Upcoming (Facebook)

BESTE EMOJI
Aubergine

Drol
Hartje
Hartjesogen
Monkey
OMG
Party
Tranen van het lachen

BESTE BERICHT VAN DE BUURMAN
Bas

Bas Belleman
Islam Siraji
Meester Mark
Peter Dessens
Peter-Paul Timp
Sven Gerrets
Trevor Fitzright

BESTE KLACHT
Camiel Derkx aan Albert Heijn

Kevin Kouwenhoven aan Albert Heijn
‎Marjolein Schepers aan Ziggo
Oompie Lay aan Kruidvat
Timòteo Bezemer aan Jumbo
Tineke Hansen-Vermeulen aan Bol.com

BESTE VIDEO
Concentrate

KLM
LuckyTV
Week tegen kindermishandeling
Zondag met Lubach

BESTE REACTIE
Albert Heijn

Bas Meurs
Pier
PostNL
Chocomel
Sigrid Bom

BESTE INHAKER
Chocomel

Grolsch
HEMA
Netflix
Samsung Mobile NL
Wereld Natuur Fonds
Zondag met Lubach

BESTE SOCIAL PLATFORM
Facebook

Instagram
LinkedIn
Pinterest
Snapchat
Twitter
WhatsApp
YouTube

SLECHTSTE BERICHT
C&A

Expeditie Robinson
Geert Wilders
Harry van Bommel
OHRA
Raymond van Barneveld

Bekijk hier de genomineerden van De Beste Social Awards – Business, de zakelijke variant voor de social media branche in Nederland.

Over De Beste Social Awards
Jaarlijks organiseert het social media-platform De Beste Social Media de uitreiking De Beste Social Awards. In 2017 organiseert het platform voor het eerst een eigen event voor de zakelijke branche met elf categorieën die elk door een vakjury worden beoordeeld: De Beste Social Awards – Business. Naast het zakelijke event wordt ook het publieksevent De Beste Social Awards georganiseerd, waar de focus meer op entertainment, influencers, viraliteit en hilariteit ligt. Van 21 maart tot en met 14 april konden bedrijven hun beste werk inzenden voor De Beste Social Awards – Business en nu zal een 44-koppige jury het werk voor 100% beoordelen. Tevens kon het publiek die periode suggesties insturen voor de publiekscategorieën. Van 8 tot en met 22 mei kan men vervolgens stemmen op de genomineerden. Het publiek bepaalt hiermee volledig de winnaars. De Beste Social Awards 2017 vindt plaats op 8 juni in B. Amsterdam. De Beste Social Awards – Business wordt ondersteund door partners Coosto, a friend of mine, The Webcare Company, Ride, Studio Broekhuizen, Sales Care, De Beste Social Jobs en Triple P Entertainment. De Beste Social Awards wordt ondersteund door partners Heineken en Huawei.

Bekijk ook de Facebookpagina van De Beste Social Awards.

Over Studio Broekhuizen
Diederik Broekhuizen (34) is initiatiefnemer van De Beste Social Awards en eigenaar van Studio Broekhuizen, een full service bureau in social media. Hun aanbod is breed: van community management, live reports, advies & strategie, contentcreatie tot workshops en het verzorgen van social media-designs. Daarnaast is Studio Broekhuizen initiatiefnemer van het platform De Beste Social Media, de jaarlijkse verkiezing De Beste Social Awards en het vacatureplatform De Beste Social Jobs.

————————————————————————————————————————————
NOOT VOOR DE REDACTIE

Beeldmateriaal De Beste Social Awards 2017 is hier te downloaden.

Bekijk hier het Facebook-event van De Beste Social Awards.
Bekijk hier het Facebook-event van De Beste Social Awards – Business.

Meer informatie en interviewverzoeken voor Diederik Broekhuizen:
Triple P Entertainment | Anke Nicolai | T: 035 698 2106 | E: anke@triplepentertainment.nl  

www.triplepentertainment.nl | Facebook | Twitter | Instagram